Specialist in shirts bedrukken

Eigen productie

Snelle levertijden

Alle bekende merken leverbaar

Zeefdruk

Voor textielbedrukking

Zeefdruk is een druktechniek die heel vaak wordt gebruikt voor textielbedrukking voor bijvoorbeeld polo’s, shorts, werkkleding en T-shirts. Maar wat is zeefdruk nu eigenlijk? Bij zeefdruk wordt een raamwerk van staal of aluminium gebruikt waar een stuk fijn gaas over wordt gespannen.

Dit zogenaamde zeefdrukraam wordt vervolgens voorzien van een lichtgevoelige laag. Deze wordt middels een doorzichtige film, waar de te bedrukken tekst of logo op staat, belicht. De donkere vlakken van het logo en/of de tekst worden bij het ontwikkelen weggewassen zodat doorlatende plekken op het zeefdrukraam ontstaan.

De zeefdrukramen worden vervolgens in de zeefdrukmachine gehangen. Deze machine brengt de inkt aan op het zeefdrukraam waarna deze met behulp van een ratel over het totale raam wordt uitgesmeerd. Hierdoor wordt de tekst en/of het logo op het te bedrukken textiel gedrukt. Daarna wordt het natte textiel gedroogd in een droogmachine.

Bij meerdere kleuren wordt bovenstaand proces herhaald.

Het zeefdrukproces nader toegelicht

1. Films maken
Er wordt een film gemaakt van de te bedrukken tekst en/of logo. Het ontwerp wordt op een film geprint met een speciale printer. Alles wat bedrukt moet worden is zwart en de rest is transparant.

2. Zeefdrukraam voorzien van lichtgevoelige emulsielaag
Het gehele zeefdrukraam wordt voorzien van een lichtgevoelige emulsielaag.

3. Film belichten
De film wordt op de emulsielaag gelegd waarna deze wordt belicht. Het licht valt door de film op de emulsielaag behalve op de plekken waar het ontwerp staat. De belichte delen worden hard en de onbelichte delen niet. Deze worden uitgespoeld zodat het ontwerp wordt uitgespaard in de zeef.

4. Zeefdrukken
Het zeefdrukraam wordt in de zeefdrukmachine gemonteerd waarna het ontwerp op het textiel gedrukt kan gaan worden. De machine zorgt dat het gehele raam van inkt voorzien wordt waarna deze met behulp van een ratel over het totale raam wordt uitgesmeerd. Hierdoor wordt de tekst en/of logo op het te bedrukken textiel gedrukt.

5. Drogen
Het bedrukte textiel wordt gedroogd in een droogtunnel.

Goedkope T-shirts laten bedrukken

Wil je een polo, sweater of T-shirt goedkoop laten bedrukken? Bestel dan bij Aktieshirts.nl. Wij bieden in mei 2024 de laagsteprijsgarantie op al ons textiel. Is de prijs van hetzelfde product ergens anders lager? Stuur ons de offerte op en we verlagen onze prijs.

Bij Aktieshirts vind je altijd het T-shirt dat jou past! Wij bedrukken namelijk T-shirts in alle kleuren, soorten en maten in huis. Bij ons bestel je T-shirts van babymaten tot en met 5XL, bedrukt of onbedrukt! Bij bestellingen vanaf € 400,- verzenden we alles gratis.