Specialist in shirts bedrukken

Eigen productie

Snelle levertijden

Alle bekende merken leverbaar

Hoe maken jullie T-shirts?

Hoe maken jullie T-shirts?

Het korte antwoord hierop is: de T-shirts die we bedrukken maken we niet zelf. Het maakproces van T-shirts is al klaar wanneer we ze gaan bedrukken. Ben je toch benieuwd hoe de T-shirts zelf gemaakt worden? Daar geven we je graag uitleg over. Je leest het bij Aktieshirts.nl.

Wil je iets anders weten of vraag je liever meteen een offerte aan? Via onderstaande buttons neem je contact met ons op. Aktieshirts.nl is zeer ervaren in het bedrukken van T-shirts voor diverse doeleinden.

Het begint met een pluisje van een bloem

De meeste T-shirts die we bedrukken zijn (bijna helemaal) gemaakt van katoen. Katoenpluis vormt al eeuwen de basis van veel kleding. Het wordt gewonnen uit de katoenplant, waarbij we de katoenharen gebruiken om T-shirts te maken. Katoen gedijt het beste bij tropische en subtropische klimaten, deze plant heeft namelijk veel water en zon nodig.

Katoen oogsten en drogen

90% van alle katoenen T-shirts is vervaardigd van de katoenplant genaamd Gossypium hirsutum. Deze plant heeft zeer fijne eigenschappen. Zodra de rijpe vruchten van de katoenplant opengaan, komen de katoenharen naar buiten. Aan deze haren zitten de zaadjes. Dit proces is vergelijkbaar met dat van een paardenbloem.

Voordat de zaadjes wegwaaien, worden ze van de plant gehaald. Dit gebeurt handmatig of machinaal. De oogst moet eerst buiten drogen. Men legt de geplukte katoen op matten en laat het drogen in de zon.

Een duurzame onderneming

Als de geplukte katoen gedroogd is, moeten de zaadjes en haren van elkaar worden gescheiden. Dat gebeurt door de katoen in een fabriek te kammen. De zaadjes gooit men natuurlijk niet weg, het omhulsel van de zaadjes ook niet. Van de zaadjes perst men katoenzaadolie, wat wordt gebruikt voor zeep. Het omhulsel van de zaadjes wordt vaak gebruikt in diervoeding. De zaadjes zijn natuurlijk ook geschikt om te zaaien, om zo nieuwe katoenplanten te kweken.

Zo zie je dat de winning van katoen een duurzame onderneming kan zijn: (bijna) niets wordt verspild, ieder onderdeel van de katoenplant wordt gebruikt.

T-shirts van biologisch katoen

Bij Aktieshirts.nl kan je er ook voor kiezen om Bio T-shirts te bedrukken. Deze T-shirts zijn gemaakt van biologisch katoen, wat inhoudt dat bij er het kweken van het katoen geen gebruik is gemaakt van pesticiden en chemicaliën die schadelijk zijn voor het milieu.

Waarom Aktieshirts.nl?

Aktieshirts heeft je een hoop te bieden. Kies je voor ons om je T-shirts te laten bedrukken? Dan profiteer je automatisch van een aantal voordelen, zoals:

  • Een persoonlijke benadering. We bieden onze klanten een fullservice approach.
  • Hulp bij het ontwerpen. Onze creatieve collega’s helpen graag.
  • Volledige inhouse productie.
  • Spoedlevering als je zit met een strakke, naderende deadline.
  • Online offerte aanvragen. Zo weet je supersnel waar je aan toe bent.
  • Private label opzetten is mogelijk.
  • Met onze Bio T-shirts bieden we ook een milieubewuste optie.

Aktieshirts heeft een ruim assortiment. Je vindt bij ons T-shirts voor iedereen:

Heb je vragen?

Heb je nog vragen over het productieproces van T-shirts of wil je graag een bestelling bij ons plaatsen? Ons team staat voor je klaar! Via onderstaande buttons vraag je een offerte aan of bel je met een van onze medewerkers.

Zie ook T-shirts bedrukken Kampen – Kleding bedrukken Zwolle – Kleding bedrukken IJsselmuiden

Goedkoop en snel shirts laten bedrukken

Wil je een polo, sweater of T-shirt voor je bedrijf of evenement goedkoop laten bedrukken? Bestel dan bij Aktieshirts.nl. Wij bieden in juni 2024 de laagsteprijsgarantie op al ons textiel. Is de prijs van hetzelfde product ergens anders lager? Stuur ons de offerte op en we verlagen onze prijs.

Bij Aktieshirts uit Kampen vind je altijd het T-shirt dat jou past! Wij bedrukken namelijk T-shirts in alle kleuren, soorten en maten in huis. Bij ons bestel je T-shirts van babymaten tot en met 5XL, bedrukt of onbedrukt! Bij bestellingen vanaf € 400,- verzenden we alles gratis.

Spoedlevering shirts, sportkleding, werkkleding of promotiemiddelen? Ook dat kan! Ga naar de pagina shirts bedrukken met snelle levering.

goedkoop t-shirts laten bedrukken